Depositphotos_13551444_original_s
עוגות חתונה מפוארות
1 בינואר 2017
Depositphotos_13551444_original_s
עוגות חתונה מזילוף
1 בינואר 2017

עוגות חתונה של פעם

Depositphotos_13551444_original_s

אחת ההחלטות הנפוצות בארגון חתונה היא לערוך אותה באופן קלאסי, תוך כדי שמבליטים את האירוע כמיוחד ומעוררים אצל האורחים הרבה מאד נוסטלגיה. ניתן להגשים את היעד הזה בדרכים מגוונות, החל מהעיצוב של מקום האירוע, דרך הלבוש של החתן ושל הכלה ועד לאטרקציות שונות שיפארו את האירוע. ההחלטה להזמין עוגת חתונה "של פעם" מוכיחה עצמה כנכונה בלא מעט מצבים, ועשויה להפוך את מראה העוגה למרשים עוד יותר, וכל ביס לטעים פי כמה.

האלמנטים הקלאסיים של עוגות החתונה

כאשר מעוניינים ב"חזרה למקורות" במקרה של עוגות חתונה, הדבר הטוב ביותר שניתן לעשות הוא פשוט לפעול על פי הנוסחה הקלאסית של עוגות מהסוג הזה. הנוסחה מדברת על כך שעוגות חתונה צריכות לכלול מספר מפלסים, לכלול צבע דומיננטי אחד (בדרך כלל לבן או ורוד) וכן קישוטים שונים שמתקשרים למאורע המיוחד אותו חוגגים: דמויות חתן וכלה המעטרות את ראש העוגה, קישוטי פרחים או לבבות וכן הלאה. שימו לב שאפשר ליישר קו עם עיצובים קלאסיים ותרבותיים של עוגות החתונה, למשל עיצוב העוגה כחרוט בצק עם קצפת וקרם קרמל על פי המסורת הצרפתית, או יצירת מגדל של טבעות בצק בהתאם לתרבות הסקנדינבית.

כמובן, אי אפשר שלא להתייחס לסוגיית הטעם, שנובעת מהמצרכים המרכיבים את העוגה. הקצפת נוכחת בהרבה מאד עוגות חתונה, ובצדק גמור: היא פשוט טעימה מאד. את הצורות ואת העיטורים השונים נהוג ליצור באמצעות מרציפן או בצק סוכר, שגם יכללו פלוס משמעותי במיוחד – העובדה שניתן לאכול אותם.

נוסטלגיה גם בהגשה

דרך אחרת ליצור עוגות חתונה עם טעם של פעם נוגעת לטקסים המסורתיים הקשורים לעוגות חתונה, שהיו נהוגים בתרבות המערבית כבר לפני מאות שנים. זה מתחיל עם החיתוך המשותף של פרוסת העוגה הראשונה על ידי החתן והכלה, מה שמסמל את המחויבות שלהם זה לזו ומבליט עוד יותר את חגיגות האירוע. אפשרות אחרת היא שהכלה תגיש פרוסת עוגה להורי החתן, במטרה לסמל את הקבלה שלה למשפחה – בהתאם לנהוג בחלק מתרבויות המזרח.

מבחינת זמן החיתוך של העוגה וההגשה לאורחים, על פי המסורת נהוג לעשות זאת בתום טקס החופה (לאחר שבירת הכוס), במתחם קבלת הפנים.