Depositphotos_13551444_original_s
עוגות חתונה מזילוף
1 בינואר 2017
Depositphotos_27395011_original3
עוגות מעוצבות לעסקים
4 בינואר 2017

עוגות זילוף לבנים ולבנות

Depositphotos_44805803_original_S

המפתח להצלחת עוגה נמצא בפרטים הקטנים. כדי שעוגה תהיה מושלמת ומיוחדת באמת, נדרש שכל אחד מהרכיבים ייבחר בקפידה, שהשילוב שלהם יהיה מוצלח ושהמראה המתקבל של העוגה אסתטי ומוקפד. אף על פי שיש הבדל באופי העוגות בין כאלו המיועדות לבנים לעומת עוגות המיועדות לבנות, אפשר להגיע למסקנה חד משמעית: עוגת זילוף מומלצת בכל אחד מהמקרים, ויכולה להיות נקודת הפתיחה שלכם בדרך לטעימה מהאגדות.

שאלת השאלות: מה ניתן לזלף?

זילוף הוא אחת הפעולות המרכזיות בתהליך האפייה והקישוט של עוגות, ולכן לא קשה להבין מדוע הוא בגדר חובה בעוגות לבר או בת מצווה. העוגות הללו, צריך לזכור, צריכות להיות מושקעות יותר מאשר בנסיבות אחרות בחיים (למעט, אולי, עוגות חתונה). על העוגות להיות מפוארות מספיק, כדי שיעלו בקנה אחד עם ההיבט החגיגי של האירוע. הן יכולות לבטא את חתן השמחה או את כלת השמחה, למשל תוך התייחסות לתחומי העניין שלהם או לאהבותיהם הגדולות – בין אם להקה, סדרת טלוויזיה, ענף ספורט, דמות מתוכנית לבני נוער וכיוצא באלה. אם רוצים להפתיע אותם בעוגה שכולם יהיו בטוחים שמיועדת לנער או לנערה בלבד, הזילוף מאפשר לעשות את זה.

אפשר לראות שבאמצעות הזילוף ניתן לעצב את החלקים הגדולים ביותר של העוגה, אבל גם את התוספות הקטנות: כיתוב של ברכת מזל טוב, לבבות, פרחים וכן הלאה. אם מוסיפים לכך את העובדה שהחומרים המזולפים עצמם הם אכילים וטעימים מאד – חשבו על קצפת, קרמים, שוקולד וכן הלאה – מבינים מדוע הם תורמים לטעם של העוגה. בייחוד אם לוקחים בחשבון שהתוספות הקטנות האלו הן מה שקהל היעד הצעיר ברובו מחפש מהעוגה שהוא יקבל באירוע. לכן, אם רוצים שכולם יהיו מרוצים, ובעיקר חתן או כלת האירוע, זילוף משפר את נקודת הפתיחה בצורה משמעותית.

מי יכול לזלף?

זילוף הוא יותר ממלאכה טכנית, אלא מלאכה אומנותית לכל דבר. כתוצאה מכך אפשר להבין מדוע אנשים רבים סבורים כי צריך להשאיר אותה למקצוענים בלבד, לרוב לקונדיטורים. אותם מומחים ידעו כיצד ניתן לזלף בצורה האומנותית ביותר, אילו חומרים נחשבים לאידיאליים, מתי המועד האידיאלי לזילוף וכן הלאה. הכל בהתאם לסוג העוגה, למאפיינים שלה ולרצונות של הלקוחות.

ניתן לזלף גם באופן עצמאי, באמצעות שקיות זילוף ואביזרים משלימים אחרים, כשלרוב נהוג לעשות את זה רק בגימורים האחרונים של העוגה.